Simpozionul interjudețean – ”Metode de predare-învățare-evaluare 2.0”
Vineri, 29 martie 2024, la Școala Gimnazială Comuna Dumbrăvița a fost organizat Simpozionul interjudețean – ”Metode de predare-învățare-evaluare 2.0”, organizat în colaborare cu ISJ Timiș și finanțat prin Agenda Culturală a Comunei Dumbrăvița. Desfășurat în format hibrid, simpozionul a reunit profesori din 15 județe și a reprezentat o oportunitate extraordinară de a împărtăși metodele de bune practici al predării 2.0. Invitatul special al conferinței a fost doamna conferențiar universitar doctor Gabriela Grosseck, un pionier al învățământului digital din județul Timiș. La eveniment au mai participat primarul comunei Dumbrăvița, Horia Bugarin și doamna inspector școlar pentru învățământul primar Alina Rumega. În urma simpozionului, lucrările prezentate s-au publicat în revista simpozionului, care poate fi consultată mai jos.
Simpozion_revista_metode_2024.pdf
Proiect Caravana Reciclării Creative
În perioada 4 martie -15 mai 2024, Grădinița PP Dumbrăvița, structură a Școlii Gimnaziale Dumbrăvița a desfășurat un proiect de reciclare creativă, proiect în care sunt implicați atât copiii preșcolari, cât și părinții și comunitatea, având parte de sprijinul d-lui director prof. Adrian Nicola.
Proiectul intitulat Caravana Reciclării Creative este organizat de Asociația PlaYouth în colaborare cu OSCAR Downstream și are ca scop principal
reciclarea creativă a deșeurilor și conștientizarea efectelor consumerismului asupra mediului înconjurător, atât în rândul copiilor și al profesorilor, precum și în familiile și comunitățile în care se desfășoară.
Caravana Reciclării Creative se desfășoară în 8 județe – prin participarea a peste 800 de profesori, învățători și educatori alături de elevii lor din 160 de unități de învățământ.
Grădinița P.P. Dumbrăvița, structură a Școlii Gimnaziale Dumbrăvița este implicată în acest proiect prin participarea a două echipe, fiecare a câte 5 membri. ( prof. Orz Florina, prof. Harcsar Doinița, prof. Grui Nicoleta, prof. Petrache Mariana, prof. Laitin Victoria, prof. Albai Alina, prof. Ivanciu Oana, prof. Stoika Betina, prof. Bouleanu Ramona, prof. Vass-Angheluța Loredana.)
Tema principală a proiectului este ca fiecare echipă participantă, formată din câte 5 profesori alături de grupe de preșcolari, să realizeze 5 zone de recreere și învățare activă: zona de ,,Colectare creativă” – unde se vor aduna materiale ce se vor folosi în procesul de reciclare creativă, zona ,,Păsărilor fericite”, zona ,,Grădina minunată”, zona ,,Lecturi inspirate” și zona de ,,Reciclare creativă”.
PROIECT EDUCAŢIONAL TRANSFRONTARIEL - ULCIORUL - TRADIŢIE ȘI EDUCATIE