Scoala Gimnaziala Dumbravita

0256 21 42 74

TELEFON INFO

Luni - Vineri
08.00 - 16.00

Învățând din povești

Învățând din povești

Învățând din povești

Publicat: 11/02/2023 Data eveniment/activitate: 10/02/2023 Școala Gimnazială Comuna Dumbrăvița

Acum la început de februarie, clasa pregătitoare G, sub îndrumarea doamnei învățătoare Pop Melania a început seria de activități menite a dezvolta abilitățile de socializare și empatie, cuprinse în proiectul ,,Învățând din povești"

În prima parte a activității, elevii au primit o inimă decupată din hârtie și au fost încurajați să o decoreze ca pe ceva prețios. Apoi l-am cunoscut pe Filip și-a lui mantie fermecată, din a cărui poveste am învățat cum o inimă poate fi ,,îndoită", ,,mototolită" prin cuvinte, dar și ce putem facem s-o vindecăm" spune doamna Pop. 

La finalul activității clasa a stabilit să încerce, ca în loc de ceartă, să ofere cuiva care l-a supărat, o inimioară mototolită pe bancă și așa, cel care a supărat are ocazia să o ,,vindece".

Proiectul continuă cu o serie de activități bazate pe povești precum ,,Dragonul Bubu", ,,Sentimentele" și ,,Crizantema" atrăgând copiii spre povești și învățându-i despre emoții și reglarea lor, acceptarea diferențelor umane și gestionarea unor situații sociale.

Felicitări doamnei învățătoare!

Detalii eveniment

 • Data eveniment/activitate

  10 Feb 2023

 • LocaȚie

  Școala Gimnazială Comuna Dumbrăvița

 • Detalii suplimentare

  0256 21 42 74

 • Etichete

  Învățând din povești